Het weer, de trainingen en mijn laatste training

Lieve lopers,

We leven en wonen in een maatschappij dat constant verandert en volop in beweging is.
Als we terugkijken naar de periode dat we met Loopgroep 010 Oost waren opgestart dan kunnen we spreken van een ontwikkeling dat ons heeft veranderd.
Wat wilden we eigenlijk? We wilden in beweging komen, sommigen een betere conditie, anderen om een loop maatje te hebben, weer anderen voor de gezelligheid maar ook om een betere balans en levensstijl erop na te houden. Er is voorlichting verstrekt, getraind, bijzondere krachttrainingen en snelheidsprogramma’s met elkaar gedaan en in een later stadium trainingsweekenden georganiseerd. Hiermee hebben we een groep bij elkaar gebracht dat heel divers is in de uitvoering van de programma’s, snelheid niveaus en karakter. Dit vormen de ingrediënten die ons zo bijzonder hebben gemaakt. Gezelligheid, de lach en soms de traan van verdriet en geluk dat wij elkaar hebben gevonden en op elkaar kunnen steunen.
De maatschappij verandert zo snel en daarmee het (sociale) leven en de omgeving waarin wij wonen met  elkaar. Samen sporten brengt ons dichterbij elkaar en is een belangrijke ontspanningsmoment dat we ons lichaam even kunnen resetten. Even weg uit het dagelijkse ritme en even alles los laten wat zo vanzelfsprekend is. Elke woensdag en zaterdag even het momentje voor jezelf dat je met je trainingsmaatjes een andere verplichting moet nakomen. Wel eentje die je misschien nog meer energie kost maar ook heel veel energie geeft. En natuurlijk moet er gelachen of lekker gekakeld worden, vooral als er iets uitgelegd wordt over hoe we de training gaan uitvoeren. Zo zijn er natuurlijk heel veel dingen die we ons gewoon eigen maken. Lekker kletsen, spannende gebeurtenissen, het delen van de mooie prestaties, het delen van moeilijke situaties en momenten en natuurlijk ook gewoon niet willen luisteren naar de trainer omdat zijn verhaal toch niet spannend genoeg is. Maar als we moeten beginnen met het programma dan staan we plots op scherp en dan is er ineens aandacht voor wat we moeten doen.
Dit zijn voor mij zeer waardevolle momenten die ik als trainer nooit meer zal vergeten. Het is net als het weer. Als de zon schijnt ziet de dag er heel anders uit en als het regent, sneeuwt of hard waait dan voelen we ons anders en nemen andere beslissingen. Dat maakt het zo mooi dat geen dag hetzelfde is.
We komen nu aan op het moment dat ik de groep niet meer ga trainen. De oorzaak is het werk dat veel vergt en tijd in beslag neemt en de woonafstand die veel te groot is. Het verkeer werkt daarin vaak ook niet mee en de tijd tikt door.
Ik wil geen afscheid nemen van jullie, ik neem afscheid als trainer want ik hoop dat als ik in de buurt ben of de tijd heb met jullie mee te kunnen hobbelen en deze fantastische groep zo nu en dan mag vergezellen. Een groep dat zich heeft ontwikkeld en een voorbeeld is voor de wijk, voor het bedrijfsleven en de stad Rotterdam.
Mijn opvolgers gaan verder met het doorontwikkelen van jullie en het organiseren van leuke activiteiten. Daar heb ik veel vertrouwen in en ben ervan overtuigd dat als jullie met zijn allen zo door blijven gaan ik minder gemist zal worden. Laat het groepsgevoel leven en daardoor zal het niet opvallen dat ik niet meer voor de groep sta. Ik heb genoten en fantastische ontwikkelingen met jullie meegemaakt. Het is na 8 jaar een enorme verandering voor mij om deze trainingen niet meer te doen. Ik zal elke woensdag en zaterdag eraan herinnerd worden, waar ter wereld ik ook zal zijn, dat ik iets mis wat ik gewend was te doen. Het is onderdeel van mijn biologische ritme geworden om wekelijks met jullie tijd door te brengen. Maar we moeten het zien als dat de kinderen hun vleugels spreiden en op ontdekking gaan en zelfstandig worden. Ze verlaten hun veilige thuis en staan op eigen benen om te laten zien dat zij in deze maatschappij zich staande weten te houden.
Ik kijk terug op een periode die enorm bijzonder en fantastisch was. Wat ben ik een gelukkig man dat ik jullie heb mogen trainen en dat ik heel veel mooie prestaties met jullie heb mogen delen.
Het is jammer maar we moeten verder en vooral blijven genieten en datgene doen waar we goed in zijn. Het contact hoeft natuurlijk niet te beëindigen. Als er vragen zijn en die jullie aan mij willen stellen dan blijft dat natuurlijk mogelijk. Maar stel jullie vragen eerst aan Jan en Harro, zij gaan jullie helpen en bijstaan in de verdere ontwikkeling.
En we gaan natuurlijk nog een dagje organiseren zodat jullie bij ons een training komen doen en dat we er samen een leuke en gezellige dag van maken.
Woensdag a.s. ben ik er voor het laatst en draag dan definitief en stokje over aan Jan en Harro.
We gaan er een gezellige training van maken en genieten van elkaar.
Het was mooi, gezellig en onvergetelijk. Bedankt voor jullie mooie lach, jullie gedrevenheid, motivatie en vele prachtige prestaties.
Een hele fijne toekomst met elkaar en ik kijk ernaar uit dat we elkaar zo nu en dan terug zien.
Sportieve groeten,
Mike en Conny
Updated: 10 februari 2019 — 13:48
Moved by Mike © 2016